ZAŁÓŻ KONTO, ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA RABATY

Jak zrobić pyszną miętową mrożoną herbatę na bazie zielonej herbaty Gunpowder?

Do dzbanka wsypujemy garść mięty, świeżą będzie trzeba wygnieść, ja użyłem mięty suszonej, która pokruszona pięknie oddaje swój aromat nawet w zimnej wodzie. Następnie dodajemy 3 łyżeczki zielonej herbaty Gunpowder (może być też inna zielona, np. Sencha), całość zasypujemy lodem i dolewamy zimną wodę do pełna. Nasz dzbanek wstawiamy do lodówki i pozostawiamy na 2-3 godziny.

Po upływie 2-3 godzin możemy wyciągnąć dzbanek z lodówki i przez sitko przelać mrożoną herbatę do szklanek. Zwróćcie uwagę jak pięknie rozwinęły się listki zielonej herbaty.

Dostajemy pyszną, orzeźwiająca mrożoną herbatę. Możemy dodać jeszcze kilka plasterków cytryny lub – zgodnie z naszym uznaniem – dodać odrobinę syropu trzcinowego.

Zielona herbata Gunpowder
Zielona herbata Gunpowder
Mięta i zielona herbata Gunpowder w dzbanku
Mięta i zielona herbata Gunpowder w dzbanku
Miętowa mrożona herbata
Miętowa mrożona herbata
Miętowa mrożona herbata po 3h w lodówce
Miętowa mrożona herbata po 3h w lodówce
Miętowa mrożona herbata
Miętowa mrożona herbata

Pyszne rooibosyZobacz wszystkie

Youtube Czajnikowy.plWszystkie filmy

Poznaj produkty Czajnikowy.pl

Przeczytaj również

Poradnik: Jak zrobić dobrą mrożoną herbatę Ice Tea domowym sposobem z Hibiskusem

Hibiskus to bardzo kwaśna i zdrowa roślina, prosto z Egiptu, gdzie jest narodowym napojem. Parzenie[...]

Herbata Ceylon

Ceylon OP Dimbula Uduwela to smaczna i świeża herbata pita samodzielnie, czy z dodatkiem mleka[...]

Herbata koreańska. Zielona herbata z Korei, produkcja, zbiory, parzenie

Efektem tych licznych przygód jakie w Korei przeżyła herbata jest dzisiejszy jej smak. Jest to[...]

Przepis na colę z herbaty i przypraw

Napoje typu cola, choć kojarzą się z jedną, dwiema wiodącymi markami, są popularne na całym[...]

Parzenie czerwonej herbaty Pu-erh: część 3

Jak prawidłowo parzyć czerwoną herbatę, żeby była smaczna i posiadała swoje wszystkie cenne właściwości? Zobacz!

Aloes – właściwości zdrowotne i przepis na herbatę z aloesem i oolongiem

Aloes to sukulent o charakterystycznych, grubych i mięsistych liściach. Po przekrojeniu znajdujemy w środku przejrzystą[...]

Herbata zielona Hojicha, parzenie herbaty w Shiboridashi

Hojicha to japońska, dość młoda herbata, wyprodukowana pierwszy raz w 1920 roku w Kyoto. Hojicha[...]

Herbata we Francji

Przeciętnego Polaka pijącego herbatkę do śniadania i kolacji czeka we Francji nieco przykra niespodzianka. Bo[...]

Dodaj komentarz

Powiadom o dostępności Proszę podać adres e-mail, który zostanie użyty tylko do poinformowania, że produkt wrócił do naszego magazynu.