Jak zrobić pyszną miętową mrożoną herbatę na bazie zielonej herbaty Gunpowder?
Do dzbanka wsypujemy garść mięty, świeżą będzie trzeba wygnieść, ja użyłem mięty suszonej, która pokruszona pięknie oddaje swój aromat nawet w zimnej wodzie. Następnie dodajemy 3 łyżeczki zielonej herbaty Gunpowder (może być też inna zielona, np. Sencha), całość zasypujemy lodem i dolewamy zimną wodę do pełna. Nasz dzbanek wstawiamy do lodówki i pozostawiamy na 2-3 godziny.
Po upływie 2-3 godzin możemy wyciągnąć dzbanek z lodówki i przez sitko przelać mrożoną herbatę do szklanek. Zwróćcie uwagę jak pięknie rozwinęły się listki zielonej herbaty.
Dostajemy pyszną, orzeźwiająca mrożoną herbatę. Możemy dodać jeszcze kilka plasterków cytryny lub – zgodnie z naszym uznaniem – dodać odrobinę syropu trzcinowego.






Herbata rooibos słodkie espresso 50g – bezkofeinowa alternatywa dla kawy o aromacie palonych ziaren
Herbata zielona Sencha Klasyczna 50g – delikatna, codzienna herbata o trawiastym smaku i kojącym aromacie zieleni
Książka Yerba mate w tydzień, Rafał Przybylok – praktyczny przewodnik w 7 dni
Herbata rooibos korzenne ciasteczko 50g – świąteczny hit o smaku piernika, karmelu i wanilii
Pyszne rooibosyZobacz wszystkie
Herbata Kafar rooibos z pomarańczą 50g – cytrusowa świeżość i relaks bez kofeiny
Herbata rooibos słodkie espresso 50g – bezkofeinowa alternatywa dla kawy o aromacie palonych ziaren
Herbata rooibos Eggnog 50g – świąteczna mieszanka z jabłkiem, przyprawami i nutą likieru
Herbata rooibos banan z czekoladą 50g – bezkofeinowa, deserowa herbata o smaku banana i kakao
Herbata rooibos ananasowo cytrynowy sorbet 50g – słoneczna, bezkofeinowa herbata o smaku ananasa i cytryny
Herbata rooibos korzenne ciasteczko 50g – świąteczny hit o smaku piernika, karmelu i wanilii
Youtube Czajnikowy.plWszystkie filmy
Poznaj produkty Czajnikowy.pl
Herbata czysta
238 Produkty
Herbata aromatyzowana
80 Produkty
Herbata zielona matcha
31 Produkty
Herbata czerwona pu-erh
6 Produkty
Herbata owocowa i ziołowa
101 Produkty
Yerba mate aromatyzowana
36 Produkty
Przeczytaj również
Herbata Bio Chai Latte, opinie
Herbata Bio Chai Latte jak i podobne jej produkty przeżywają ostatnimi czasy rozkwit na naszym[...]
lip
Jak zaparzyć dobrą kawę w domu? Sposoby parzenia kawy
Sposoby parzenia kawy. Z myślą o tych, którzy lubią kawę parzoną, czarną, a więc bez[...]
1 Comments
paź
Jak parzyć japońską herbatę zieloną? Przewodnik
Czy wiesz, że herbata zielona jest najpopularniejszą herbatą w Azji? Jest najczęściej pita wśród herbat[...]
cze
Pu-erh czerwona herbata historia, pochodzenie, produkcja: część 1
Pu-erh czerwona herbata historia, pochodzenie, produkcja.
kwi
Substancje aromatyczne w herbacie. Dlaczego wszystko ma smak kurczaka?
Herbata ma swój niepowtarzalny aromat i nie chodzi mi o dodatki aromatyczne, lecz nuty zapachowe[...]
sie
Kiszone cytryny do herbaty, przepis
Każdy, kto skosztuje czarnej herbaty lub rooibosa, zaprawionego plasterkami miodowych cytryn i odrobiną syropu z[...]
lis
Przepis na oryginalną czarną turecką herbatę cayi w demli: parzenie herbaty
Herbata turecka to herbata czarna, uprawiana w rejonie Rize. Jest to herbata BOP z małymi[...]
2 Comments
sty
Herbata marokańska przepis na parzenie, pochodzenie
Herbata marokańska, czyli maghrebi to napój tradycyjnie pijany nie tylko w Maroko lecz także w[...]
kwi