ZAŁÓŻ KONTO, ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA RABATY

Kostki lodu z zielonej herbaty, przepis

Kostki lodu z zielonej herbaty to bardzo dobry sposób na ochłodzenie naszej zielonej herbaty, którą wcześniej np. zaparzyliśmy na zimno. Po roztopieniu nie osłabiają smaku mrożonej zielonej herbaty. Jak zrobić takie kostki lodu z zielonej herbaty?

  • Foremki do kostek lodu zalewamy zimną zieloną herbatą. Może być to zarówno ostudzona herbata zaparzona na ciepło jak i zalana na zimno herbata, która przed chwilą stała w dzbanku w lodówce.
  • Foremki wstawiamy do lodówki na kilka godzin, aż się zmrożą.
  • Następnie wyciągamy kostki lodu i możemy je dodać na przykład do naszej ulubionej zielonej herbaty. Dla lepszego wizualnego efektu (kontrast kolorów: zielone kostki lodu i inny kolor napoju) można też spróbować dodać je do przygotowanego na zimno rooibosa albo tam gdzie tylko chcecie.

Polecamy eksperymenty z zielonym kostkami lodu i czekamy na wasze sprawdzone propozycje.

Kostki lodu z zielonej herbaty:  foremki na kostki lodu zalewamy zieloną herbatą
Kostki lodu z zielonej herbaty: foremki na kostki lodu zalewamy zieloną herbatą
Kostki lodu z zielonej herbaty:  wyjmujemy kostki lodu z foremek
Kostki lodu z zielonej herbaty: wyjmujemy kostki lodu z foremek
Kostki lodu z zielonej herbaty:  kostki zielonej herbaty
Kostki lodu z zielonej herbaty: kostki zielonej herbaty
Kostki lodu z zielonej herbaty:  kostki zielonej herbaty zalane zieloną herbatą
Kostki lodu z zielonej herbaty: kostki zielonej herbaty zalane zieloną herbatą

Pyszne rooibosyZobacz wszystkie

Youtube Czajnikowy.plWszystkie filmy

Poznaj produkty Czajnikowy.pl

Przeczytaj również

Czarna herbata indonezyjska: Sumatra BOP

Sumatra to należąca do Indonezji wyspa w Archipelagu Malajskim. Jak podaje strona “Indonesia Investments” Indonezja[...]

Jak parzyć żółtą herbatę, właściwości, pochodzenie, produkcja żółtej herbaty

Herbata żółta wywodzi się z Chin, jak większość herbat. Dlaczego żółta? Jedni uważają, że chińczykom[...]

Historia kultury picia herbaty w Czechach. Jak powstały herbaciarnie w Polsce?

Z czym kojarzą się nam Czechy? Jeśli chodzi o kuchnię to przede wszystkim ze słynnymi[...]

Dostaliśmy nagrodę od Youtube! Srebrny przycisk za 100 000 subskrybentów!

Od youtube’a otrzymaliśmy srebrny przycisk za przekroczenie 100 000 subskrybentów na naszym kanale. Dziękujemy Wam[...]

Herbata z bursztynu na wzmocnienie odporności. Bursztyn na zdrowie

Nalewka i napar z bursztynu stosowana była już od starożytności dla oczyszczenia i wzmocnienia ciała.[...]

Czy można parzyć zieloną herbatę wrzątkiem? Szybka herbata na zimno w 30 sekund

Jedną z najważniejszych zasad jakich miłośnik szlachetnej herbaty musi przestrzegać jest parzenie herbaty zielonej wodą[...]

Słodycz w kawie. Jak słodka potrafi być kawa?

Bez wątpienia w trzeciofalowym podejściu do kawy języczkiem uwagi jest kwasowość, która w wielu przypadkach[...]

Miód – substytut cukru

Sezon jesienny zwraca naszą uwagę ku pewnemu zdrowemu i lubianemu dodatkowi do herbaty, którym często[...]

Dodaj komentarz

Powiadom o dostępności Zostaw nam swój e-mail. Odezwiemy się, gdy produkt wróci na stan. Bez spamu, obiecujemy.