ZAŁÓŻ KONTO, ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA RABATY

Kostki lodu z zielonej herbaty, przepis

Kostki lodu z zielonej herbaty to bardzo dobry sposób na ochłodzenie naszej zielonej herbaty, którą wcześniej np. zaparzyliśmy na zimno. Po roztopieniu nie osłabiają smaku mrożonej zielonej herbaty. Jak zrobić takie kostki lodu z zielonej herbaty?

  • Foremki do kostek lodu zalewamy zimną zieloną herbatą. Może być to zarówno ostudzona herbata zaparzona na ciepło jak i zalana na zimno herbata, która przed chwilą stała w dzbanku w lodówce.
  • Foremki wstawiamy do lodówki na kilka godzin, aż się zmrożą.
  • Następnie wyciągamy kostki lodu i możemy je dodać na przykład do naszej ulubionej zielonej herbaty. Dla lepszego wizualnego efektu (kontrast kolorów: zielone kostki lodu i inny kolor napoju) można też spróbować dodać je do przygotowanego na zimno rooibosa albo tam gdzie tylko chcecie.

Polecamy eksperymenty z zielonym kostkami lodu i czekamy na wasze sprawdzone propozycje.

Kostki lodu z zielonej herbaty:  foremki na kostki lodu zalewamy zieloną herbatą
Kostki lodu z zielonej herbaty: foremki na kostki lodu zalewamy zieloną herbatą
Kostki lodu z zielonej herbaty:  wyjmujemy kostki lodu z foremek
Kostki lodu z zielonej herbaty: wyjmujemy kostki lodu z foremek
Kostki lodu z zielonej herbaty:  kostki zielonej herbaty
Kostki lodu z zielonej herbaty: kostki zielonej herbaty
Kostki lodu z zielonej herbaty:  kostki zielonej herbaty zalane zieloną herbatą
Kostki lodu z zielonej herbaty: kostki zielonej herbaty zalane zieloną herbatą

Pyszne rooibosyZobacz wszystkie

Youtube Czajnikowy.plWszystkie filmy

Poznaj produkty Czajnikowy.pl

Przeczytaj również

Właściwości Yerba Mate, działanie Yerba Mate

Yerba mate jest bardzo bogata w przeróżne substancje odżywcze i niektórzy chcieliby nazywać ją warzywem,[...]

Parzenie herbaty zielonej na zimno. Shinobicha

Shinobicha jest to sposób parzenia szlachetnych i wysokogatunkowych herbat w Japonii polegający na zasypaniu suszu[...]

Parzenie kawy a temperatura wody

Dobranie odpowiedniej temperatury wody jest istotnym czynnikiem wpływającym na smak i jakość naparu. Powszechnym błędem[...]

2 Comments

Herbata we Francji

Przeciętnego Polaka pijącego herbatkę do śniadania i kolacji czeka we Francji nieco przykra niespodzianka. Bo[...]

Poncz z herbaty. Przepis na najlepszy poncz. Świąteczne Wydanie Czajnikowy.pl

Poncz to korzenny napój pochodzący z Indii. Samo słowo pañc oznacza pięć i niektórzy dowodzą,[...]

Herbata czarna Earl Grey, jak parzyć Earl Grey, porady

Earl Grey to czarna herbata z dodatkiem olejku bergamotki. Można powiedzieć, że była to pierwsza[...]

Herbata kwitnąca

Koncepcja kwitnącej herbaty przeniknęła już mocno do kultury masowej i kojarzy nam się przede wszystkim[...]

Dobra herbata do kawiarni

Kiedy wielkie korporacje za oceanem obok swoich kawiarni zaczynają stawiać herbaciarnie, to znak, że nawet[...]

Dodaj komentarz

Powiadom o dostępności Proszę podać adres e-mail, który zostanie użyty tylko do poinformowania, że produkt wrócił do naszego magazynu.