Kostki lodu z zielonej herbaty, przepis
Kostki lodu z zielonej herbaty to bardzo dobry sposób na ochłodzenie naszej zielonej herbaty, którą wcześniej np. zaparzyliśmy na zimno. Po roztopieniu nie osłabiają smaku mrożonej zielonej herbaty. Jak zrobić takie kostki lodu z zielonej herbaty?
- Foremki do kostek lodu zalewamy zimną zieloną herbatą. Może być to zarówno ostudzona herbata zaparzona na ciepło jak i zalana na zimno herbata, która przed chwilą stała w dzbanku w lodówce.
- Foremki wstawiamy do lodówki na kilka godzin, aż się zmrożą.
- Następnie wyciągamy kostki lodu i możemy je dodać na przykład do naszej ulubionej zielonej herbaty. Dla lepszego wizualnego efektu (kontrast kolorów: zielone kostki lodu i inny kolor napoju) można też spróbować dodać je do przygotowanego na zimno rooibosa albo tam gdzie tylko chcecie.
Polecamy eksperymenty z zielonym kostkami lodu i czekamy na wasze sprawdzone propozycje.




Pyszne rooibosyZobacz wszystkie
Herbata Kafar rooibos z pomarańczą 50g – cytrusowa świeżość i relaks bez kofeiny
Herbata rooibos słodkie espresso 50g
Herbata rooibos Eggnog 50g – świąteczna mieszanka z jabłkiem, przyprawami i nutą likieru
Herbata rooibos banan z czekoladą 50g
Herbata rooibos ananasowo cytrynowy sorbet 50g
Herbata rooibos korzenne ciasteczko 50g
Youtube Czajnikowy.plWszystkie filmy
Poznaj produkty Czajnikowy.pl
Herbata czysta
232 Produkty
Herbata aromatyzowana
80 Produkty
Herbata zielona matcha
27 Produkty
Herbata czerwona pu-erh
6 Produkty
Herbata owocowa i ziołowa
103 Produkty
Yerba mate aromatyzowana
37 Produkty
Przeczytaj również
Herbaciarnia Czajnik Gliwice
Herbaciarnia Czajnik Gliwice kontaktowe: telefon: 889 002 445, adres: Gliwice, ul. Fredry 4
mar
Herbata japońska zielona Kokeicha, parzenie. Jak jest produkowana?
Kokeicha to herbaciana ciekawostka. W krajach zachodu można często kupić tę herbatę, która w Japonii,[...]
mar
Czy herbata odwadnia? Sprawdź, co mówią najnowsze badania
Przeanalizowanie różnych badań, z różnych ośrodków badawczych doprowadza nas do jednej konkluzji. Herbata nawadnia w[...]
2 Comments
kwi
Miodokrzew jakiego nie znacie. Gotowany honeybush jest najzdrowszy!
Honeybush to popularne zioło z Afryki Południowej, które jest coraz lepiej znane i cieszy się[...]
lis
Herbata czerwona Pu-Erh Varadero, opinie
Napar czerwonej herbaty Pu-Erh Varadero to jeden z najjaśniejszych Pu-Erhów aromatyzowanych, jakie miałem okazję testować.[...]
maj
Portugalska herbata. Herbata z Azorów
Pierwsze swoje własne plantacje herbaciane Portugalczycy założyli jednak nie na Azorach lecz w Brazylii, w[...]
lip
Jak przechowywać liście herbaty pomiędzy kolejnymi parzeniami?
Wiele osób pyta, jak długo można przechowywać liście do następnego parzenia. - Czy można zostawić[...]
lip
Cold brew macerowana kawa czy Cold Brew Tower?
Pewnie niewielu wie, że historia cold brew sięga XVI wieku, kiedy to w Japońskim Kyoto[...]
sie