ZAŁÓŻ KONTO, ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA RABATY

Kostki lodu z zielonej herbaty, przepis

Kostki lodu z zielonej herbaty to bardzo dobry sposób na ochłodzenie naszej zielonej herbaty, którą wcześniej np. zaparzyliśmy na zimno. Po roztopieniu nie osłabiają smaku mrożonej zielonej herbaty. Jak zrobić takie kostki lodu z zielonej herbaty?

  • Foremki do kostek lodu zalewamy zimną zieloną herbatą. Może być to zarówno ostudzona herbata zaparzona na ciepło jak i zalana na zimno herbata, która przed chwilą stała w dzbanku w lodówce.
  • Foremki wstawiamy do lodówki na kilka godzin, aż się zmrożą.
  • Następnie wyciągamy kostki lodu i możemy je dodać na przykład do naszej ulubionej zielonej herbaty. Dla lepszego wizualnego efektu (kontrast kolorów: zielone kostki lodu i inny kolor napoju) można też spróbować dodać je do przygotowanego na zimno rooibosa albo tam gdzie tylko chcecie.

Polecamy eksperymenty z zielonym kostkami lodu i czekamy na wasze sprawdzone propozycje.

Kostki lodu z zielonej herbaty:  foremki na kostki lodu zalewamy zieloną herbatą
Kostki lodu z zielonej herbaty: foremki na kostki lodu zalewamy zieloną herbatą
Kostki lodu z zielonej herbaty:  wyjmujemy kostki lodu z foremek
Kostki lodu z zielonej herbaty: wyjmujemy kostki lodu z foremek
Kostki lodu z zielonej herbaty:  kostki zielonej herbaty
Kostki lodu z zielonej herbaty: kostki zielonej herbaty
Kostki lodu z zielonej herbaty:  kostki zielonej herbaty zalane zieloną herbatą
Kostki lodu z zielonej herbaty: kostki zielonej herbaty zalane zieloną herbatą

Pyszne rooibosyZobacz wszystkie

Youtube Czajnikowy.plWszystkie filmy

Poznaj produkty Czajnikowy.pl

Przeczytaj również

Herbaciarnia Czajnik Gliwice

Herbaciarnia Czajnik Gliwice kontaktowe: telefon: 889 002 445, adres: Gliwice, ul. Fredry 4

Herbata japońska zielona Kokeicha, parzenie. Jak jest produkowana?

Kokeicha to herbaciana ciekawostka. W krajach zachodu można często kupić tę herbatę, która w Japonii,[...]

Czy herbata odwadnia? Sprawdź, co mówią najnowsze badania

Przeanalizowanie różnych badań, z różnych ośrodków badawczych doprowadza nas do jednej konkluzji. Herbata nawadnia w[...]

2 Comments

Miodokrzew jakiego nie znacie. Gotowany honeybush jest najzdrowszy!

Honeybush to popularne zioło z Afryki Południowej, które jest coraz lepiej znane i cieszy się[...]

Herbata czerwona Pu-Erh Varadero, opinie

Napar czerwonej herbaty Pu-Erh Varadero to jeden z najjaśniejszych Pu-Erhów aromatyzowanych, jakie miałem okazję testować.[...]

Portugalska herbata. Herbata z Azorów

Pierwsze swoje własne plantacje herbaciane Portugalczycy założyli jednak nie na Azorach lecz w Brazylii, w[...]

Jak przechowywać liście herbaty pomiędzy kolejnymi parzeniami?

Wiele osób pyta, jak długo można przechowywać liście do następnego parzenia. - Czy można zostawić[...]

Cold brew macerowana kawa czy Cold Brew Tower?

Pewnie niewielu wie, że historia cold brew sięga XVI wieku, kiedy to w Japońskim Kyoto[...]

Dodaj komentarz

Powiadom o dostępności Proszę podać adres e-mail, który zostanie użyty tylko do poinformowania, że produkt wrócił do naszego magazynu.