ZAŁÓŻ KONTO, ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA RABATY

Yerba mate tereré

Yerba mate terere to tradycyjny napój przygotowywany z yerba mate. Popularny zwłaszcza w Paragwaju ale również w południowej Brazylii i północnej Argentynie.

Przygotowanie tereré polega na zaparzeniu suszu yerba mate w nieco większej ilości za pomocą gorącej wody, a następne parzenia wykonuje się już zimną wodą lub wodą z dodatkiem lodu. Częstym dodatkiem do tereré jest świeżo wyciśnięty sok cytrynowy oraz zioła na przykład mięta.

Na rynku znaleźć można różne yerba mate w odmianach, które producenci szczególnie zalecają do przygotowania tereré.

Pyszne rooibosyZobacz wszystkie

Youtube Czajnikowy.plWszystkie filmy

Poznaj produkty Czajnikowy.pl

Przeczytaj również

Ciekawe liczby związane z herbatą

Przedstawiamy kilka liczbowych ciekawostek na temat herbaty, o których mogliście nie słyszeć.

Cold brew. Zimne parzenie herbaty czarnej Assam Mangalam

Przepis na zimne parzenie herbaty czarnej Assam Mangalam: 4g herbaty czarnej Assam, 400 ml zimnej[...]

Historia picia herbaty

Pierwszą herbatę zaparzył... wiatr. To on bowiem według legendy strącił z drzewa listki herbaciane, które[...]

Bodhidharma

Legenda głosi, że Bodhidharma miał problemy z zasypianiem w czasie całonocnych medytacji. Jako, że uważał[...]

Sosnowa Yerba Mate na zimę

Na zimę większość z nas zamienia się w leniuszków, sączących godzinami wymyślne herbatki. Dlatego dzisiaj[...]

Anhui, prowincja w Chinach

Anhui to prowincja we wschodnich Chinach w dorzeczu Jangcy i Huang He. Ważne miejsce uprawy[...]

Prasowana koreańska herbata Ddok Cha

Herbatę należy na początek zmiękczyć. Można to zrobić na kilka sposobów, możemy liście zaparzyć i[...]

Herbata uspokajająca. Herbata relaksująca. Najlepsza herbata na uspokojenie

Jeżeli poszukujecie herbaty, która was uspokoi, wyciszy i będzie świetną propozycją na skołatane nerwy wieczorem,[...]

Dodaj komentarz

Powiadom o dostępności Proszę podać adres e-mail, który zostanie użyty tylko do poinformowania, że produkt wrócił do naszego magazynu.