Savanah Rooibos
Rooibos o smaku pomarańczy z cynamonem mimo, że nie ma foliowego opakowania, po otwarciu kartonika okazuje się, że każda torebka ekspresowej herbatki jest zapakowana oddzielnie. Za to duży plus. Herbatkę rooibos należy parzyć zgodnie z zaleceniami producenta wrzącą wodą przez 5-8 minut.
Napar Rooibosa Savanah ma bardzo ładny pomarańczowy kolor i wygląda jak porządny czerwonokrzew. Zapach intensywnie dominuje pomarańcza, ale również można wyczuć rooibosa. To dobry początek.
Smak Wild Earth Savanah
Jest bardzo pomarańczowy, a na końcu języka pozostaje słodycz lukrecji. Zdaje sobie sprawę, że nie każdemu może to odpowiadać, ale zdecydowanie bardziej przemawia do mnie słodzenie lukrecją niż aspartamem. Niestety korzeń oraz silny aromat pomarańczy na tyle góruje nad rooibosem, że tego ostatniego praktycznie nie da się wyczuć. Może wynikać to z małej zawartości samego czerwonego krzewu w tej mieszance: jedynie 60%.
Skład Savanah Rooibos
Ostatecznie, Savanah Rooibos o smaku pomarańczy z cynamonem jest herbatką przyzwoitą (o ile parzymy w 150 ml wody, nie więcej, bo wtedy jest bardzo słaby). Należy tylko pamietać, że wspomnianego w tytule cynamonu właściwie nie czuć w naparze.
Savanah Rooibos z serca Afryki o smaku pomarańczy z cynamonem, skład:
- Rooibos (60%),
- owoc dzikiej róży,
- korzeń lukrecji,
- liść słodkiej jeżyny,
- cynamon (5%),
- aromat,
- skórka słodkiej pomarańczy (3%).
Pyszne rooibosyZobacz wszystkie
Herbata rooibos eggnog 50g
Herbata rooibos banan z czekoladą 50g
Herbata rooibos ananasowo cytrynowy sorbet 50g
Herbata rooibos Rooibos zielona 50g
Herbata rooibos pomarańcza naturalna 50g
Herbata rooibos Funky Lemon naturalna 50g
Youtube Czajnikowy.plWszystkie filmy
Poznaj produkty Czajnikowy.pl
Herbata czysta
179 Produkty
Herbata aromatyzowana
72 Produkty
Herbata zielona matcha
15 Produkty
Herbata czerwona pu-erh
6 Produkty
Herbata owocowa i ziołowa
85 Produkty
Yerba mate aromatyzowana
34 Produkty
Przeczytaj również
Herbata marokańska przepis na parzenie, pochodzenie
Herbata marokańska, czyli maghrebi to napój tradycyjnie pijany nie tylko w Maroko lecz także w[...]
kwi
Nowoczesne technologie w parzeniu herbaty
Czajniki elektryczne, których używamy na co dzień nie są idealne. Osoby starające się oszczędzać energię[...]
lip
Nestea Lemon Light: opinie, recenzja
Nestea Light Lemon ma przyjemny lekko brązowy kolor… niestety na tym kończą się przyjemności. Chyba,[...]
kwi
Naprawa herbacianej ceramiki za pomocą złota
Każdy z nas na pewno potłukł choć raz jakieś swoje ulubione naczynie do herbaty. Czy[...]
cze
Czarna herbata Assam Hattialli
Herbaty Assam wykorzystywane są w mieszankach śniadaniowych ze względu na swój wyraźny smak. Często dodaje[...]
lut
Jak przechowywać herbatę pu-erh
W warunkach domowych doskonale sprawdzą się drewniane pudełka i szufladki przeznaczone do przechowywania herbat prasowanych.[...]
lip
6 wielkich gór – gdzie uprawiana jest najlepsza czerwona herbata?
Jak wiadomo herbata Pu-Erh, czyli herbata czerwona w naszej europejskiej nomenklaturze, a czarna u Chińczyków,[...]
lut
Herbata pu-erh – jak parzyć?
Pu-Erhy to herbaty nadające się do wielokrotnego parzenia. Poza pierwszą preinfuzją możemy przeprowadzić kilka parzeń[...]
sie