ZAŁÓŻ KONTO, ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA RABATY

Savanah Rooibos

Rooibos o smaku pomarańczy z cynamonem mimo, że nie ma foliowego opakowania, po otwarciu kartonika okazuje się, że każda torebka ekspresowej herbatki jest zapakowana oddzielnie. Za to duży plus. Herbatkę rooibos należy parzyć zgodnie z zaleceniami producenta wrzącą wodą przez 5-8 minut.

Napar Rooibosa Savanah ma bardzo ładny pomarańczowy kolor i wygląda jak porządny czerwonokrzew. Zapach intensywnie dominuje pomarańcza, ale również można wyczuć rooibosa. To dobry początek.

Smak Wild Earth Savanah

Jest bardzo pomarańczowy, a na końcu języka pozostaje słodycz lukrecji. Zdaje sobie sprawę, że nie każdemu może to odpowiadać, ale zdecydowanie bardziej przemawia do mnie słodzenie lukrecją niż aspartamem. Niestety korzeń oraz silny aromat pomarańczy na tyle góruje nad rooibosem, że tego ostatniego praktycznie nie da się wyczuć. Może wynikać to z małej zawartości samego czerwonego krzewu w tej mieszance: jedynie 60%.

Savanah Rooibos z serca Afryki o smaku pomarańczy z cynamonem (Mokate, Biedronka)
Savanah Rooibos z serca Afryki o smaku pomarańczy z cynamonem (Mokate, Biedronka)

Skład Savanah Rooibos

Ostatecznie, Savanah Rooibos o smaku pomarańczy z cynamonem jest herbatką przyzwoitą (o ile parzymy w 150 ml wody, nie więcej, bo wtedy jest bardzo słaby). Należy tylko pamietać, że wspomnianego w tytule cynamonu właściwie nie czuć w naparze.

Savanah Rooibos z serca Afryki o smaku pomarańczy z cynamonem, skład:

  • Rooibos (60%),
  • owoc dzikiej róży,
  • korzeń lukrecji,
  • liść słodkiej jeżyny,
  • cynamon (5%),
  • aromat,
  • skórka słodkiej pomarańczy (3%).
Savanah Rooibos z serca Afryki o smaku pomarańczy z cynamonem (Mokate, Biedronka): napar
Savanah Rooibos z serca Afryki o smaku pomarańczy z cynamonem (Mokate, Biedronka): napar

Pyszne rooibosyZobacz wszystkie

Youtube Czajnikowy.plWszystkie filmy

Poznaj produkty Czajnikowy.pl

Przeczytaj również

Herbata marokańska przepis na parzenie, pochodzenie

Herbata marokańska, czyli maghrebi to napój tradycyjnie pijany nie tylko w Maroko lecz także w[...]

Nowoczesne technologie w parzeniu herbaty

Czajniki elektryczne, których używamy na co dzień nie są idealne. Osoby starające się oszczędzać energię[...]

Nestea Lemon Light: opinie, recenzja

Nestea Light Lemon ma przyjemny lekko brązowy kolor… niestety na tym kończą się przyjemności. Chyba,[...]

Naprawa herbacianej ceramiki za pomocą złota

Każdy z nas na pewno potłukł choć raz jakieś swoje ulubione naczynie do herbaty. Czy[...]

Czarna herbata Assam Hattialli

Herbaty Assam wykorzystywane są w mieszankach śniadaniowych ze względu na swój wyraźny smak. Często dodaje[...]

Jak przechowywać herbatę pu-erh

W warunkach domowych doskonale sprawdzą się drewniane pudełka i szufladki przeznaczone do przechowywania herbat prasowanych.[...]

6 wielkich gór – gdzie uprawiana jest najlepsza czerwona herbata?

Jak wiadomo herbata Pu-Erh, czyli herbata czerwona w naszej europejskiej nomenklaturze, a czarna u Chińczyków,[...]

Herbata pu-erh – jak parzyć?

Pu-Erhy to herbaty nadające się do wielokrotnego parzenia. Poza pierwszą preinfuzją możemy przeprowadzić kilka parzeń[...]

Dodaj komentarz

Powiadom o dostępności Proszę podać adres e-mail, który zostanie użyty tylko do poinformowania, że produkt wrócił do naszego magazynu.