ZAŁÓŻ KONTO, ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA RABATY

Savanah Rooibos

Rooibos o smaku pomarańczy z cynamonem mimo, że nie ma foliowego opakowania, po otwarciu kartonika okazuje się, że każda torebka ekspresowej herbatki jest zapakowana oddzielnie. Za to duży plus. Herbatkę rooibos należy parzyć zgodnie z zaleceniami producenta wrzącą wodą przez 5-8 minut.

Napar Rooibosa Savanah ma bardzo ładny pomarańczowy kolor i wygląda jak porządny czerwonokrzew. Zapach intensywnie dominuje pomarańcza, ale również można wyczuć rooibosa. To dobry początek.

Smak Wild Earth Savanah

Jest bardzo pomarańczowy, a na końcu języka pozostaje słodycz lukrecji. Zdaje sobie sprawę, że nie każdemu może to odpowiadać, ale zdecydowanie bardziej przemawia do mnie słodzenie lukrecją niż aspartamem. Niestety korzeń oraz silny aromat pomarańczy na tyle góruje nad rooibosem, że tego ostatniego praktycznie nie da się wyczuć. Może wynikać to z małej zawartości samego czerwonego krzewu w tej mieszance: jedynie 60%.

Savanah Rooibos z serca Afryki o smaku pomarańczy z cynamonem (Mokate, Biedronka)
Savanah Rooibos z serca Afryki o smaku pomarańczy z cynamonem (Mokate, Biedronka)

Skład Savanah Rooibos

Ostatecznie, Savanah Rooibos o smaku pomarańczy z cynamonem jest herbatką przyzwoitą (o ile parzymy w 150 ml wody, nie więcej, bo wtedy jest bardzo słaby). Należy tylko pamietać, że wspomnianego w tytule cynamonu właściwie nie czuć w naparze.

Savanah Rooibos z serca Afryki o smaku pomarańczy z cynamonem, skład:

  • Rooibos (60%),
  • owoc dzikiej róży,
  • korzeń lukrecji,
  • liść słodkiej jeżyny,
  • cynamon (5%),
  • aromat,
  • skórka słodkiej pomarańczy (3%).
Savanah Rooibos z serca Afryki o smaku pomarańczy z cynamonem (Mokate, Biedronka): napar
Savanah Rooibos z serca Afryki o smaku pomarańczy z cynamonem (Mokate, Biedronka): napar

Pyszne rooibosyZobacz wszystkie

Youtube Czajnikowy.plWszystkie filmy

Poznaj produkty Czajnikowy.pl

Przeczytaj również

Sztuka herbaciana a filozofia

Herbata ma to do siebie, że nawet tańsza, niskiej jakości może być po prostu dobra.[...]

Narzędzia do gongfu cha, ceremonii herbaty. Do czego służą akcesoria?

Technika parzenia zwana z chińskiego gongfu cha to sposób parzenia herbaty zaliczany do technik wschodnich.[...]

Rooibos

Rooibos to Aspalathus linearis, red bush, czerwonokrzew afrykański. Nazwa pochodzi z języka afrykańskiego i oznacza[...]

Herbata Darjeeling: zbiory, parzenie, umiejscowienie

Każdego roku wraz z początkiem wiosny wszyscy fani herbaty i wiosennych, świeżych smaków nagrzewają swoje[...]

1 Comments

Jak odkamienić czajnik?

Do naszego zakamienionego czajnika wsypujemy 2 łyżeczki kwasku cytrynowego i zalewamy 500 ml wody. Następnie[...]

Źółta herbata Kekecha – parzenie na ciepło i na zimno

Kekecha pachniała wspaniale - kakaowo, słodko, ciężko i żywicznie. Napar zaczarował mnie zupełnie kolorem -[...]

Naturalny słodzik do herbaty Stewia zamiast cukru

Stewia to roślina, która występuje dziko i jest uprawiana w Ameryce Południowej. Teraz uprawa się[...]

Natsume

Natsume. Naczynie do przechowywania herbaty matcha w czasie japońskiego rytuału picia herbaty. Najczęściej wykonana jest[...]

Dodaj komentarz

Powiadom o dostępności Proszę podać adres e-mail, który zostanie użyty tylko do poinformowania, że produkt wrócił do naszego magazynu.