ZAŁÓŻ KONTO, ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA RABATY

Nestlé S.A. reklamuje swój produkt na bilbordach hasłem „Nestea Light Lemon, 30% mniej cukru, naturalnie!”. W komunikatach prasowych czytamy, że „zaletą napoju jest jego naturalność – prostota składników oraz brak konserwantów i sztucznych barwników.”

Skład napoju herbacianego Nestea Light Lemon

  • woda,
  • kwasy: kwas cytrynowy, kwas jabłkowy,
  • aromaty,
  • ekstrakt czarnej herbaty (0,12%),
  • sok cytrynowy z zagęszczonego soku cytrynowego (0,1%),
  • regulator kwasowości:cytryniany sodu,
  • przeciwutleniacz: kwas askorbinowy,
  • substancje słodzące: aspartam, acesulfam K, sukraloza
  • zawiera źródło fenyloalaniny.

Aspartam, czyli sztuczna substancja słodząca – słodzik.

Acesulfam – wzmacniacz smaku i zapachu, również sztuczny.

Sukraloza – substancja otrzymywana z cukru.

Rzeczywiście brak tutaj sztucznych barwników i konserwantów, są za to słodziki. A Wy co sądzicie o tej akcji promocyjnej Nestlé? Czy hasła na bilbordach nie wprowadzają w błąd klientów?

Pyszne rooibosyZobacz wszystkie

Youtube Czajnikowy.plWszystkie filmy

Poznaj produkty Czajnikowy.pl

Przeczytaj również

Big Active Yerba Mate Kakao i Wanilia: recenzja, opinie

Zaczynam mieć wrażenie, że herbaty z Big Active to takie nabijanie herbciarzy w butelkę. W[...]

Herbata zielona Lu An Gua Pian

Pierwsze wzmianki o tej herbacie pochodzą ze słynnej Księgi Herbaty autorstwa Lu Yu. Pochodzi ona[...]

Parzenie herbaty Darjeeling Risheehat 2013

Aromat herbaty Darjeeling Risheeha jest wyraźny, mocny, kwiatowy z nutą owocową. Smak z kolei bardzo[...]

Jak zrobić w domu pomarańczową herbatę. Przepis na herbatę w pomarańczy

Jeśli macie w domu czarną herbatę, która zwietrzała, przeszła innymi zapachami lub po prostu wam[...]

Herbata we Francji

Przeciętnego Polaka pijącego herbatkę do śniadania i kolacji czeka we Francji nieco przykra niespodzianka. Bo[...]

Ile czasu między kolejnymi parzeniami herbaty?

Herbatę parzy się wielokrotnie. Chodzi oczywiście o wielokrotne zaparzenie tej samej porcji liści. Informacja taka[...]

Hojicha – prażona japońska herbata

Hojicha to chyba najbardziej znana prażona japońska herbata. Należy zauważyć, że proces podprażania jest to[...]

1 Comments

Herbata w Turcji. Turecka herbata

Produkcję herbaty rozpoczęto w 1888 roku, lecz z niewielkim sukcesem. Dopiero pod koniec lat trzydziestych[...]

Dodaj komentarz

Powiadom o dostępności Proszę podać adres e-mail, który zostanie użyty tylko do poinformowania, że produkt wrócił do naszego magazynu.