Nestlé S.A. reklamuje swój produkt na bilbordach hasłem „Nestea Light Lemon, 30% mniej cukru, naturalnie!”. W komunikatach prasowych czytamy, że „zaletą napoju jest jego naturalność – prostota składników oraz brak konserwantów i sztucznych barwników.”
Skład napoju herbacianego Nestea Light Lemon
- woda,
- kwasy: kwas cytrynowy, kwas jabłkowy,
- aromaty,
- ekstrakt czarnej herbaty (0,12%),
- sok cytrynowy z zagęszczonego soku cytrynowego (0,1%),
- regulator kwasowości:cytryniany sodu,
- przeciwutleniacz: kwas askorbinowy,
- substancje słodzące: aspartam, acesulfam K, sukraloza
- zawiera źródło fenyloalaniny.
Aspartam, czyli sztuczna substancja słodząca – słodzik.
Acesulfam – wzmacniacz smaku i zapachu, również sztuczny.
Sukraloza – substancja otrzymywana z cukru.
Rzeczywiście brak tutaj sztucznych barwników i konserwantów, są za to słodziki. A Wy co sądzicie o tej akcji promocyjnej Nestlé? Czy hasła na bilbordach nie wprowadzają w błąd klientów?
Pyszne rooibosyZobacz wszystkie
Herbata rooibos eggnog 50g
Herbata rooibos banan z czekoladą 50g
Herbata rooibos ananasowo cytrynowy sorbet 50g
Herbata rooibos Rooibos zielona 50g
Herbata rooibos pomarańcza naturalna 50g
Herbata rooibos tropikalna 50g
Youtube Czajnikowy.plWszystkie filmy
Poznaj produkty Czajnikowy.pl
Herbata czysta
179 Produkty
Herbata aromatyzowana
73 Produkty
Herbata zielona matcha
15 Produkty
Herbata czerwona pu-erh
7 Produkty
Herbata owocowa i ziołowa
85 Produkty
Yerba mate aromatyzowana
34 Produkty
Przeczytaj również
Big Active Yerba Mate Kakao i Wanilia: recenzja, opinie
Zaczynam mieć wrażenie, że herbaty z Big Active to takie nabijanie herbciarzy w butelkę. W[...]
kwi
Herbata zielona Lu An Gua Pian
Pierwsze wzmianki o tej herbacie pochodzą ze słynnej Księgi Herbaty autorstwa Lu Yu. Pochodzi ona[...]
paź
Parzenie herbaty Darjeeling Risheehat 2013
Aromat herbaty Darjeeling Risheeha jest wyraźny, mocny, kwiatowy z nutą owocową. Smak z kolei bardzo[...]
kwi
Jak zrobić w domu pomarańczową herbatę. Przepis na herbatę w pomarańczy
Jeśli macie w domu czarną herbatę, która zwietrzała, przeszła innymi zapachami lub po prostu wam[...]
sty
Herbata we Francji
Przeciętnego Polaka pijącego herbatkę do śniadania i kolacji czeka we Francji nieco przykra niespodzianka. Bo[...]
mar
Ile czasu między kolejnymi parzeniami herbaty?
Herbatę parzy się wielokrotnie. Chodzi oczywiście o wielokrotne zaparzenie tej samej porcji liści. Informacja taka[...]
kwi
Hojicha – prażona japońska herbata
Hojicha to chyba najbardziej znana prażona japońska herbata. Należy zauważyć, że proces podprażania jest to[...]
1 Comments
sty
Herbata w Turcji. Turecka herbata
Produkcję herbaty rozpoczęto w 1888 roku, lecz z niewielkim sukcesem. Dopiero pod koniec lat trzydziestych[...]
kwi