ZAŁÓŻ KONTO, ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA RABATY

Nestlé S.A. reklamuje swój produkt na bilbordach hasłem „Nestea Light Lemon, 30% mniej cukru, naturalnie!”. W komunikatach prasowych czytamy, że „zaletą napoju jest jego naturalność – prostota składników oraz brak konserwantów i sztucznych barwników.”

Skład napoju herbacianego Nestea Light Lemon

  • woda,
  • kwasy: kwas cytrynowy, kwas jabłkowy,
  • aromaty,
  • ekstrakt czarnej herbaty (0,12%),
  • sok cytrynowy z zagęszczonego soku cytrynowego (0,1%),
  • regulator kwasowości:cytryniany sodu,
  • przeciwutleniacz: kwas askorbinowy,
  • substancje słodzące: aspartam, acesulfam K, sukraloza
  • zawiera źródło fenyloalaniny.

Aspartam, czyli sztuczna substancja słodząca – słodzik.

Acesulfam – wzmacniacz smaku i zapachu, również sztuczny.

Sukraloza – substancja otrzymywana z cukru.

Rzeczywiście brak tutaj sztucznych barwników i konserwantów, są za to słodziki. A Wy co sądzicie o tej akcji promocyjnej Nestlé? Czy hasła na bilbordach nie wprowadzają w błąd klientów?

Pyszne rooibosyZobacz wszystkie

Youtube Czajnikowy.plWszystkie filmy

Poznaj produkty Czajnikowy.pl

Przeczytaj również

Parzenie i właściwości herbata Milk Oolong, mleczny oolong legenda. Jak powstaje milky oolong?

Jak aromatyzuje się herbatę mlekiem? Najpowszechniejsza metoda polega na przetrzymaniu liści herbacianych nad parą gotującego[...]

Gatunek herbaty, odmiana, kultywar, hybryda, klon: czym są?

Czasem trudno zorientować się w zawiłym świecie określeń różnych odmiany herbaty, zwłaszcza, że poza odmianami[...]

Herbata z bambusa właściwości, herbata bambusowa parzenie liści

Liście bambusa mogą być przetworzone, żeby pomagać w leczeniu wielu chorób. Świeże liście bambusa są[...]

Herbata ze złocienia, Chrysanthemum tea

Herbatka ze złocienia to napar przygotowywany z ususzonych kwiatków Chrysanthemum. Złocień jest rośliną należącą do[...]

Herbata zielona a infekcje wirusowe i bakteryjne

Zielona herbata jest cennym źródłem flawonoidów, które pozytywnie działają na nasz organizm. Właściwości antyoksydacyjne pozwalają[...]

Temperatura parzenia herbaty a właściwości. Czy zimna herbata traci właściwości?

Badanie przeprowadzone przez naukowców z Università Politecnica delle Marche we Włoszech pokazało, że bez względu[...]

Naprawa herbacianej ceramiki za pomocą złota

Każdy z nas na pewno potłukł choć raz jakieś swoje ulubione naczynie do herbaty. Czy[...]

Kocanka piaskowa

Napar z kocanki pachnie nieco żywicznie, w smaku zaś jest nieco przyprawowy, kojarzy się z[...]

Dodaj komentarz

Powiadom o dostępności Proszę podać adres e-mail, który zostanie użyty tylko do poinformowania, że produkt wrócił do naszego magazynu.