ZAŁÓŻ KONTO, ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA RABATY

Parzenie herbaty owocowej Truskawki w Czekoladzie

96° C, jedno parzenie: 6 minut

Truskawki w Czekoladzie to nie herbata, a napar owocowy na bazie hibiskusa. Nie ma w składzie żadnych liści herbacianych, dlatego nadaje się świetnie dla dzieci, bo nie pobudza, a zawiera dużo witamy C.

Zapach i kolor naparu herbaty owocowej Truskawki w Czekoladzie

Napar jest ciemno czerwony. Zapach herbatki jest zdecydowany, intensywny i bardzo konkretny: truskawki i czekolada. Bez żadnych wątpliwości!

Smak herbaty owocowej Truskawki w Czekoladzie

Mimo bardzo intensywnego zapachu truskawkowo-czekoladowego, smak naparu może na początku zdziwić kilka osób. Herbatka jest kwaśna, smakuje bardziej hibiskusem niż truskawkami, które pojawiają się dopiero na końcu języka (po tej kwaskowatości). Jest na to rada: odrobina cukru i napar zmienia się nie do poznania! Słodziutki smak świeżych truskawek i czekolady. To jest to!

Herbata owocowa Truskawki w Czekoladzie: opinie, test
Herbata owocowa Truskawki w Czekoladzie: opinie, test
Herbata owocowa Truskawki w Czekoladzie kawałki owoców
Herbata owocowa Truskawki w Czekoladzie kawałki owoców
Herbata owocowa Truskawki w Czekoladzie napar
Herbata owocowa Truskawki w Czekoladzie napar

Pyszne rooibosyZobacz wszystkie

Youtube Czajnikowy.plWszystkie filmy

Poznaj produkty Czajnikowy.pl

Przeczytaj również

Jak przechowywać herbatę w domu?

Najczęściej herbata zakupiona w herbaciarni czy innym sklepie jest opakowana w papierowy lub foliowy woreczek.[...]

Bylica pospolita. Herbatka z Czarnobyla?

Dziś chciałbym polecić herbatkę ziołową, która nie jest zbyt popularna, a nawet nieco niekanoniczna, ponieważ[...]

Jak poprawić smak yerba mate?

My chcemy dziś zastanowić się jak wpłynąć na smak yerba matę, który nie do końca[...]

Chanoyu: Tradycyjny japoński rytuał picia herbaty

Tradycyjny japoński rytuał picia herbaty nazywa się chanoyu co w języku polskim oznacza „woda na[...]

Herbata miętowa, mięta egipska Nana

Herbata miętowa, mięta egipska Nana parzenie. Parzenie: 1 łyżka mięty na 200 ml wody, woda[...]

1 Comments

Pierwsza rozpuszczalna herbata? Cha Gao, herbaciana pasta z pu-erha

Cha Gao to najprawdopodobniej pierwsza herbata rozpuszczalna. By w paru słowach wyjaśnić czym jest Cha[...]

Herbata kwitnąca

Koncepcja kwitnącej herbaty przeniknęła już mocno do kultury masowej i kojarzy nam się przede wszystkim[...]

Herbata zielona z miętą. Herbata z Maroka – właściwości

Herbata marokańska, czyli maghrebi to napój tradycyjnie pijany nie tylko w Maroku, lecz także w[...]

Dodaj komentarz

Powiadom o dostępności Proszę podać adres e-mail, który zostanie użyty tylko do poinformowania, że produkt wrócił do naszego magazynu.