ZAŁÓŻ KONTO, ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA RABATY

Parzenie herbaty owocowej Truskawki w Czekoladzie

96° C, jedno parzenie: 6 minut

Truskawki w Czekoladzie to nie herbata, a napar owocowy na bazie hibiskusa. Nie ma w składzie żadnych liści herbacianych, dlatego nadaje się świetnie dla dzieci, bo nie pobudza, a zawiera dużo witamy C.

Zapach i kolor naparu herbaty owocowej Truskawki w Czekoladzie

Napar jest ciemno czerwony. Zapach herbatki jest zdecydowany, intensywny i bardzo konkretny: truskawki i czekolada. Bez żadnych wątpliwości!

Smak herbaty owocowej Truskawki w Czekoladzie

Mimo bardzo intensywnego zapachu truskawkowo-czekoladowego, smak naparu może na początku zdziwić kilka osób. Herbatka jest kwaśna, smakuje bardziej hibiskusem niż truskawkami, które pojawiają się dopiero na końcu języka (po tej kwaskowatości). Jest na to rada: odrobina cukru i napar zmienia się nie do poznania! Słodziutki smak świeżych truskawek i czekolady. To jest to!

Herbata owocowa Truskawki w Czekoladzie: opinie, test
Herbata owocowa Truskawki w Czekoladzie: opinie, test
Herbata owocowa Truskawki w Czekoladzie kawałki owoców
Herbata owocowa Truskawki w Czekoladzie kawałki owoców
Herbata owocowa Truskawki w Czekoladzie napar
Herbata owocowa Truskawki w Czekoladzie napar

Pyszne rooibosyZobacz wszystkie

Youtube Czajnikowy.plWszystkie filmy

Poznaj produkty Czajnikowy.pl

Przeczytaj również

Ostrokrzew niemocny, czyli bezkofeinowa yerba mate

Są wśród nas osoby, które nie lubią bądź nie mogą przyjmować kofeiny. Dzieje się tak[...]

Przepis na colę z herbaty i przypraw

Napoje typu cola, choć kojarzą się z jedną, dwiema wiodącymi markami, są popularne na całym[...]

Jak herbata wpływa na organizm

Wpływ na herbaty na organizm jest znaczący, a włączenie jej do zbilansowanej diety wskazane i[...]

Gorzka herbata – właściwości

W herbacie jest sporo gorzkich substancji. Najważniejsza z nich to kofeina, która jest używana w[...]

Herbata zielona Tai Ping Hou Kui – płaska herbata

Herbata zielona Tai Ping Hou Kui jest jendą z bardziej niezwykłych i rzadkich herbat. W[...]

Gaiwan. Symbol nieba, człowieka i ziemi

Gaiwan: czarka z przykrywką (gai- przykrywka, wan- czarka), to bardzo przydatne naczynie do parzenia herbaty.[...]

Prasowana koreańska herbata Ddok Cha

Herbatę należy na początek zmiękczyć. Można to zrobić na kilka sposobów, możemy liście zaparzyć i[...]

Słodycz w kawie. Jak słodka potrafi być kawa?

Bez wątpienia w trzeciofalowym podejściu do kawy języczkiem uwagi jest kwasowość, która w wielu przypadkach[...]

Dodaj komentarz

Powiadom o dostępności Proszę podać adres e-mail, który zostanie użyty tylko do poinformowania, że produkt wrócił do naszego magazynu.