Herbata miętowa, mięta egipska Nana parzenie
Parzenie: 1 łyżka mięty na 200 ml wody, woda o temperaturze 96*C, czas parzenia: 7-10 min.
ZAŁÓŻ KONTO, ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA RABATY
Pierwsze krzewy herbaciane pojawiły się w Iranie w 1901 roku, po tym gdy irański ambasador[...]
Bez wątpienia w trzeciofalowym podejściu do kawy języczkiem uwagi jest kwasowość, która w wielu przypadkach[...]
Chociaż pijemy dużo herbaty, plasując się na 31 pozycji w światowym rankingu (dwa oczka wyżej[...]
Herbatę London Fog przygotowuje się na bazie Earl Grey'a, syropu waniliowego i mleka. Należy zaparzyć[...]
1 Comments
Pamiętajmy, że wszystkie kolory herbaty jakie możemy spotkać pochodzą od jednej rośliny. Dawno temu, gdy[...]
Całkiem inną kwestią jest jak długo można pozostawić zaparzone cold brew po przygotowaniu. Należy je[...]
Poprawna wymowa nazw chińskiej herbaty może być bardzo trudna. Jeżeli chcecie nauczyć się podstaw chińskiej[...]
G: Golden to jedno z literowych oznaczeń jakości herbaty. Oznacza, że jest to herbata o[...]
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.
Bardzo miło się Pani słucha. Dobra inicjatywa z tym kanałem. Ciekaw jestem, czy docelowo zamysłem jest drugie parzenie wszystkich pozycji z encyklopedii? I czy będą jakieś dłuższe produkcje z Pani udziałem :) ?