Herbata miętowa, mięta egipska Nana parzenie
Parzenie: 1 łyżka mięty na 200 ml wody, woda o temperaturze 96*C, czas parzenia: 7-10 min.
Kwota: 9.74 zł (z VAT)
Kwota: 9.74 zł (z VAT)
ZAŁÓŻ KONTO, ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA RABATY
Potrzebna nam będzie czarna herbata, powinna być mocna. Ponadto szafran oraz kardamon w strączkach. Do[...]
Stan liści herbacianych Pierwsze ocenie poddane zostają suche liście. Po pierwsze ocenia się jakość herbaty[...]
Aracha to rodzaj japońskiej zielonej herbaty, której smak najbardziej zbliżony jest smaku surowych liści. Jedynej[...]
Pewnie wiele osób nie słyszało nigdy o ceremonii herbacianej w Ameryce Północnej nawet wśród tych,[...]
Mate green to, można by powiedzieć, piąty rynek mate i piąty jej rodzaj mate. Nie[...]
Świeżo zagotowana woda zazwyczaj ma około 96*C Celsjusza i świetnie nadaje się do parzenia czarnej[...]
2 Comments
Mleczny Oolong to bardzo wyjątkowo aromatyzowana herbata. Nie ma tutaj żadnych dodatków, aromatów i innych.[...]
Zielona herbata dodaje mate nieco świeższego posmaku oraz dodatkowej porcji kofeiny i przeciwutleniaczy. Można z[...]
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.
Bardzo miło się Pani słucha. Dobra inicjatywa z tym kanałem. Ciekaw jestem, czy docelowo zamysłem jest drugie parzenie wszystkich pozycji z encyklopedii? I czy będą jakieś dłuższe produkcje z Pani udziałem :) ?