ZAŁÓŻ KONTO, ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA RABATY

Parzenie czerwonej herbaty Pu-Erh Varadero

96°C, pierwsze parzenie 3 minuty, drugie parzenie 4 minuty

Zapach i kolor naparu czerwonej herbaty Pu-Erh Varadero

Napar czerwonej herbaty Pu-Erh Varadero to jeden z najjaśniejszych Pu-Erhów aromatyzowanych, jakie miałem okazję testować. Wynika to na pewno ze składu tej smakowej herbaty: zaledwie 60% mieszanki stanowi czerwona herbata, reszta to dodatki! Zapach herbaty jest przepięknie słodki: czuję kandyzowaną papaję, ananasa i marakuję.

Smak czerwonej herbaty Pu-Erh Varadero

Pu-Erh Varadero jest też jedną z najsłodszych aromatyzowanych czerwonych herbat. Goryczka jest, ale tylko gdzieś tam w tle. Na pierwszy planie: ananas, papaja, kaktus. Pu-Erh Varadero wydaje się być świetną herbatą na wieczór: słodka, owocowa, znakomicie wycisza i relaksuje.

Czerwona herbata Pu-Erh Varadero: opinie, test
Czerwona herbata Pu-Erh Varadero: opinie, test
Czerwona herbata Pu-Erh Varadero liście
Czerwona herbata Pu-Erh Varadero liście
Czerwona herbata Pu-Erh Varadero napar
Czerwona herbata Pu-Erh Varadero napar

Pyszne rooibosyZobacz wszystkie

Youtube Czajnikowy.plWszystkie filmy

Poznaj produkty Czajnikowy.pl

Przeczytaj również

Skąd się biorą aromaty w herbacie? Chemia produkcji herbaty

Różne aromaty w herbacie czystej pochodzą, jak w przypadku wszystkiego co pachnie, ze związków chemicznych[...]

Kenia – herbata kenijska. Historia uprawy herbaty

Pierwsze plantacje powstały herbaciane w 1918 roku, a ich powodzenia skłoniło innych rolników do uprawy[...]

Herbata żółta. Czar żółtej herbaty

W Polsce Żółte herbaty są najmniej znane, dlaczego? Głównie tłumaczy się to ich wysoką ceną,[...]

Zielona herbata Tamaryokucha japońska organiczna

Tamaryokucha znana jest też pod nazwą Guricha lub Zwinięta skręcona herbata. W nazewnictwie główną rolę[...]

Pierwsza Filiżanka Herbaty w Polsce

Historia herbaty w Polsce związana jest ściśle z postacią Ludwiki Marii Gonzagi, królowej Polski. W[...]

Jak usunąć pleśń z tykwy? Czyszczenie tykwy

Poniższe instrukcje warto zastosować do wszelkich organicznych naczyń, zwłaszcza tykw, w których rozwinęła się pleśń.[...]

Źółta herbata Kekecha – parzenie na ciepło i na zimno

Kekecha pachniała wspaniale - kakaowo, słodko, ciężko i żywicznie. Napar zaczarował mnie zupełnie kolorem -[...]

Wymowa chińskich nazw herbat. Jak poprawnie wymawiać?

Poprawna wymowa nazw chińskiej herbaty może być bardzo trudna. Jeżeli chcecie nauczyć się podstaw chińskiej[...]

Dodaj komentarz

Powiadom o dostępności Proszę podać adres e-mail, który zostanie użyty tylko do poinformowania, że produkt wrócił do naszego magazynu.