ZAŁÓŻ KONTO, ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA RABATY

Parzenie czerwonej herbaty Pu-Erh Varadero

96°C, pierwsze parzenie 3 minuty, drugie parzenie 4 minuty

Zapach i kolor naparu czerwonej herbaty Pu-Erh Varadero

Napar czerwonej herbaty Pu-Erh Varadero to jeden z najjaśniejszych Pu-Erhów aromatyzowanych, jakie miałem okazję testować. Wynika to na pewno ze składu tej smakowej herbaty: zaledwie 60% mieszanki stanowi czerwona herbata, reszta to dodatki! Zapach herbaty jest przepięknie słodki: czuję kandyzowaną papaję, ananasa i marakuję.

Smak czerwonej herbaty Pu-Erh Varadero

Pu-Erh Varadero jest też jedną z najsłodszych aromatyzowanych czerwonych herbat. Goryczka jest, ale tylko gdzieś tam w tle. Na pierwszy planie: ananas, papaja, kaktus. Pu-Erh Varadero wydaje się być świetną herbatą na wieczór: słodka, owocowa, znakomicie wycisza i relaksuje.

Czerwona herbata Pu-Erh Varadero: opinie, test
Czerwona herbata Pu-Erh Varadero: opinie, test
Czerwona herbata Pu-Erh Varadero liście
Czerwona herbata Pu-Erh Varadero liście
Czerwona herbata Pu-Erh Varadero napar
Czerwona herbata Pu-Erh Varadero napar

Pyszne rooibosyZobacz wszystkie

Youtube Czajnikowy.plWszystkie filmy

Poznaj produkty Czajnikowy.pl

Przeczytaj również

Herbata ziołowa, zioła: Pokrzywa, Mięta, Malina, Dziurawiec, Melisa i Mieszanki Ziołowe

Jakie zioła są dobre na przeziębienie i zapobiegają grypie? Co wzmocni nasz organizm a co[...]

Herbata mleczny oolong jako mrożona herbata z lodami waniliowymi

Herbata mleczny oolong to nie tylko wielokrotne parzenie w gaiwanie, ale także pomysł na przepyszną[...]

Herbata na potencję. Catuaba działanie

Cautaba pochodząca z Ameryki Południowej jest od wieków znana jako bardzo silny afrodyzjak i lek[...]

Herbata w Szkocji

Niech nie zmyli Was jednak, gdy rodowity Szkot zakomunikuje, ze zaraz będzie pił herbatę (is[...]

Poznański Festiwal Herbaty Zaparzaj! 2016 – patronat medialny

Poznański Festiwal Herbaty Zaparzaj! 2016 – patronat medialny W Polsce pije się coraz więcej herbaty.[...]

Wszystkie metody obróbki kawy: różnice, opinie

Metoda obróbki kawy (ang. processing) to sposób, w jaki wydobyto pestki wiśni kawowca z okrywającego[...]

Anxi, okręg na prowincji Fujian

Anxi to okręg na południu prowincji Fujian, słynie z produkcji herbaty Ti Kuan Yin. Drzewa[...]

Chashaku

Chashaku. Mała bambusowa łyżeczka służąca do odmierzania herbacianego proszku. Używany jest do przygotowania tradycyjnie japońskiej[...]

Dodaj komentarz

Powiadom o dostępności Proszę podać adres e-mail, który zostanie użyty tylko do poinformowania, że produkt wrócił do naszego magazynu.