ZAŁÓŻ KONTO, ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA RABATY

Hibiskus to bardzo kwaśna i zdrowa roślina, prosto z Egiptu, gdzie jest narodowym napojem.

Przepis na ice tea z hibiskusem

Parzenie hibiskusa jest proste i można to robić na dwa sposoby. Można zalać wrzątkiem i parzyć 8 minut lub zalać zimną wodą i „parzyć” nawet kilka dni.

My przygotowaliśmy hibiskus na zimno. Wystarczy dodać troszkę syropu trzcinowego i plasterek cytryny i gotowe.

Inną metodą przygotowania hibiskusa na zimno jest wlanie go (po zaparzeniu i ochłodzeniu) do spieniacza do mleka. Dodajemy trochę syropu trzcinowego i intensywnie spieniamy. Hibiskus zawiera nieco białka dlatego ładnie się pieni. Po chwili powstanie nam takie hibiskusowe piwko. Całość przelewamy do szklanki i gotowe! Piękne różowo-czerwone ice tea z hibiskusa na zimno. Jesteśmy przygotowani na lato!

Pyszne rooibosyZobacz wszystkie

Youtube Czajnikowy.plWszystkie filmy

Poznaj produkty Czajnikowy.pl

Przeczytaj również

Herbata i koty. Herbaciarnia z kotami w Japonii

Co ma kot do herbaty? Okazuje się, że całkiem sporo. Na ciekawy pomysł wpadli niezrównani[...]

Dlaczego kawa jest kwaśna? Kwaśność a kwasowość kawy

Kiedy zapytasz przypadkowo wybraną osobę jaką lubi kawę, w większości przypadków odpowie: NIE KWAŚNĄ! Równolegle[...]

Herbata na przeziębienie – jaka najlepsza i czy naprawdę działa?

Herbata na przeziębienie – czy naprawdę działa i jaka jest najlepsza? Sezon grypy i przeziębień[...]

Herbata cold brew – ile może stać parzona na zimno?

Całkiem inną kwestią jest jak długo można pozostawić zaparzone cold brew po przygotowaniu. Należy je[...]

Poradnik: Jak zrobić dobrą mrożoną herbatę Ice Tea z Zielonej Herbaty domowym sposobem

Do zrobienia ice tea z zielonej herbaty należy wziąć nieco więcej szuszu herbacianego, na przykład[...]

Herbata Zielona Genmaicha

Herbata Zielona Genmaicha to tradycyjna japońska herbata produkowana obecnie również w Chinach. Jest to herbata[...]

Dobra herbata do kawiarni

Kiedy wielkie korporacje za oceanem obok swoich kawiarni zaczynają stawiać herbaciarnie, to znak, że nawet[...]

Miód – substytut cukru

Sezon jesienny zwraca naszą uwagę ku pewnemu zdrowemu i lubianemu dodatkowi do herbaty, którym często[...]

Dodaj komentarz

Powiadom o dostępności Zostaw nam swój e-mail. Odezwiemy się, gdy produkt wróci na stan. Bez spamu, obiecujemy.