ZAŁÓŻ KONTO, ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA RABATY

Souchong

Souchong jest to oznaczenie jakości herbaty. Skrót literowy dla tej grupy herbat to „S”. Oznacza, że do wykonania tej herbaty zostały użyte listki czwarty i piąty na gałązce czyli listki już grube, mięsiste i nie zawierające tylu olejków eterycznych i substancji aromatycznych.

Liście opisano jako Suchong są uważane ogólnie za gorsze. Przy herbacie czarnej fermentacja herbaty odbywa się aż do końca czyli do całkowitego zczernienia liści stąd bardzo intensywny czarny kolor suszu. Jest to pełna 100 % praktycznie fermentacja niższej jakości liści.

Pyszne rooibosyZobacz wszystkie

Youtube Czajnikowy.plWszystkie filmy

Poznaj produkty Czajnikowy.pl

Przeczytaj również

Jak herbata wpływa na organizm

Wpływ na herbaty na organizm jest znaczący, a włączenie jej do zbilansowanej diety wskazane i[...]

Herbata czerwona pu-erh

Czerwona herbata to napar przyrządzany z liści herbaty Camellia Sinensis. Liście zostały poddane częściowej fermentacji.[...]

1 Comments

Herbata Si Ji Chun Oolong

Nazwa Cztery Pory Roku - wiosna, choć dość poetyczna, pochodzi od tego, że krzewy herbaciane[...]

Eisai

Eisai to japoński mnich buddyjski żyjący w XII wieku (1141-1215), który dwukrotnie podróżował do Chin[...]

Herbata Czarna Chmura. China Yunnan Black Cloud

Zawsze jesienią w końcu nadchodzi niepohamowana fala czarnej herbaty (w przypadku chińskiej delikatnie zmieniamy kolor[...]

Jak należy trzymać filiżankę? Skąd moda na prostowanie małego palca?

Nieraz pewnie zastanawialiście się, jak należy trzymać filiżankę i skąd się wzięła moda na prostowanie[...]

Herbata zielona Gunpowder

Gunpowder to bardzo ceniona odmiana zielonej herbaty, której listki zwijane są w małe perełki o[...]

Lapacho: Przepis na herbatę Inków, jak parzyć herbatę Lapacho

Jest to kora drzewa Lapacho i nazywana jest także herbatą Inków. Wywodzi się z medycyny[...]

1 Comments

Dodaj komentarz

Powiadom o dostępności Proszę podać adres e-mail, który zostanie użyty tylko do poinformowania, że produkt wrócił do naszego magazynu.