ZAŁÓŻ KONTO, ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA RABATY

Znakomity słomkowy, orzeźwiający napar! Przepiękna zieleń tej herbaty i zapach działały na wszystkie zmysły. Trzy wyśmienite parzenia, ze wskazaniem na drugie (wtedy Kukicha dała z siebie wszystko).

Czwarte parzenie to już raczej wspomnienie po wypitej przed chwilą, bardzo dobrej japońskiej herbacie.

Cztery parzenia herbaty Kyoto Kukicha

3 małe łyżeczki liści zalałem ok. 200ml wody: pierwsze parzenie: 1 min, 70°C; drugie 1:15 min, 70°C; trzecie 1:30, 80°C, czwarte 3 min, 80°C.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

 

Pyszne rooibosyZobacz wszystkie

Youtube Czajnikowy.plWszystkie filmy

Poznaj produkty Czajnikowy.pl

Przeczytaj również

Parametry parzenia herbat – jak prawidłowo parzyć herbatę liściastą

Na co zwrócić uwagę parząc różne rodzaje herbaty? Jak prawidłowo parzyć herbatę liściastą? Jak zapewne[...]

Herbata śródziemnomorska

Herbata Śródziemnomorska jako najatrakcyjniejszy składnik podaje listki oliwki (Olea europaea). Jak to? Herbata z oliwką?[...]

Herbata z prowincji Darjeeling, Steinthal: parzenie, opinie

Ogród Steinthal jest jednym z ponad 80 słynnych indyjskich ogrodów herbacianych. Położony jest w zachodniej[...]

Gaiwan

Gaiwan może występować w różnych formach i być wykonany z różnych materiałów. Klasycznie dzieli się[...]

6 porad dla początkujących pijących yerba mate

Nie każdy zna yerba mate od lat i z niejednej bombilli już pił. Są wciąż[...]

Czerwona herbata pu-erh mini toucha

Kiedy robi się chłodniej po upalnych dniach, miło jest usiąść z czymś ciepłym w kubku.[...]

Wszystkie metody obróbki kawy: różnice, opinie

Metoda obróbki kawy (ang. processing) to sposób, w jaki wydobyto pestki wiśni kawowca z okrywającego[...]

Herbata zielona Liu An Gua Pian właściwości, historia, produkcja

Smak i aromat tej herbaty opisywane są jako niezwykle orzeźwiające i roślinne. Doszukać się można[...]

Dodaj komentarz

Powiadom o dostępności Proszę podać adres e-mail, który zostanie użyty tylko do poinformowania, że produkt wrócił do naszego magazynu.