ZAŁÓŻ KONTO, ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA RABATY

Herbata zielona Hojicha Isecha, opinie

Jesiennych smaków ciąg dalszy i tym razem japońska herbata prażona Hojicha Isecha idealnie wpasowała się w coraz to chłodniejsze i ciemniejsze wieczory.

Hojicha Isecha: liście
Hojicha Isecha: liście

Prażenie liści zielonej herbaty za każdym razem daje zaskakujące efekt. Nawet zagorzali przeciwnicy zielonej herbaty dają się zaskoczyć temu dymnemu smakowi, który jednocześnie jest lekki i delikatny, całkowicie pozbawiona zielono herbacianej goryczy. I taka również jest „Hojicha Isecha”, pełna dymnych i drewnianych nut smakowych, które balansowane są poprzez warzywną słodycz w posmaku.

Bardzo niewielka zawartość kofeiny pozwala spokojnie delektować się nią nawet późną porą. Kolor naparu całkowicie odbiega od standardowej barwy zielonych herbat japońskich, jednoznacznie przywołując na myśl co „ciemniejsze” oolongi. Jeden z jesiennych faworytów.

Kraj pochodzenia: Japonia, wyspa Honshu, prefektura Mie, plantacja Marunaka seicha.
Skład: herbata zielona.
Wygląd liści: duże kawałki liści z dolnej części krzewu i kawałki łodyg.
Kolor naparu: delikatny bursztynowy.
Metoda parzenia: 2g na 120ml.
Czas parzenia: 1. 30 sekund 2. 2 minuty.
Temperatura wody: 90 stopni.

Cena: 13zł / 50g  – 260zł / 1kg

Pyszne rooibosyZobacz wszystkie

Youtube Czajnikowy.plWszystkie filmy

Poznaj produkty Czajnikowy.pl

Przeczytaj również

Herbata do sushi baru. Skąd wynikają błędy? Analiza problemu

Sushi bary najczęściej podają herbatę w żeliwnych czajnikach. Bronią się rękami i nogami przed lekką[...]

B: Broken, oznaczenie jakości herbaty

B: Broken jest to oznaczenie jakości herbaty. Litera B w zestawie z innymi literami oznacza,[...]

Nie oszczędzaj na herbacie. Tania herbata ekspresowa zawiera niebezpiecznie dużo fluoru

Fluor jest niezbędny dla zdrowia kości i zębów, ale spożywanie go więcej niż 4 mg[...]

Przepis na ciastka z zieloną herbatą Matcha

Do przygotowania pysznych ciastek z zieloną herbatą będziemy potrzebowali: 150 g masła (zimnego), 100 g[...]

Eisai

Eisai to japoński mnich buddyjski żyjący w XII wieku (1141-1215), który dwukrotnie podróżował do Chin[...]

Jak łączyć herbatę z jedzeniem? Foodpairing, czyli jak dobrać herbaty do potraw

Może się wydawać, że łączenie ze sobą pasujących produktów to nic nowego. Właściwie cała idea[...]

F: Flowery, oznaczenie jakości herbaty

F: Flowery to jedno z literowych oznaczeń jakości herbaty. Oznacza, że jest to herbata z[...]

Herbata z pigwą i geranium – przepis

Kresowiacy mają bogatą kulturę nie tylko związaną z twórczością znanych osób z tych regionów ale[...]

Dodaj komentarz

Powiadom o dostępności Proszę podać adres e-mail, który zostanie użyty tylko do poinformowania, że produkt wrócił do naszego magazynu.