Feel Green kosztuje niespełna 2zł za 70 g, dlatego od samego początku nie spodziewałem się rewelacji. Nie ma tutaj mowy o osobnym pakowaniu poszczególnych torebek, a okrągłe saszetki przypominają te z Sagi. Na opakowaniu znajdziemy przepis na naszą herbatę: producent zaleca parzyć wodą o temperaturze od 75 do 90*C i robić to 1-3 minuty. Na ostatnim obrazku jest filiżanka, więc przypuszczam, że jedną torebkę należy parzyć 120-150 ml wody. W takim wypadku pierwszy rysunek z czajnikiem (który może mieć i 330 ml) możemy pominąć.
Feel Green Zielona Herbata, ekspresowa aromatyzowana o smaku grejpfrutowym ze skórką grejpfruta, skład:
- mieszanka herbaty zielonej,
- aromat,
- skórka z grejpfruta.
Parzenie i smak herbaty Feel Green
Zieloną herbatę parzyłem 2 minuty wodą o temperaturze 80*C. Napar pachnie bardzo przyjemnie, jest wyjątkowo grejpfrutowy. Niestety o herbacianym zapachu możemy zapomnieć: aromat go zdominował. Kolor Feel Green przynosi ma myśl Gunpowdera. Ale już po pierwszym łyku przekonałem się, że ten ciemny odcień zupełnie nie znajduje swojego uzasadnienia w smaku. Napar Feel Green grejpfrutowej jest bardzo delikatny. Mimo moich usilnych starań i intensywnego siorbania, w smaku czuję tylko aromat grejpfruta i żadnej zielonej herbaty. Ot: zabarwiona woda grejpfrutowa.
Postanowiłem wrzucić 2 torebki herbaty ekspresowej Feel Green do 150 ml wody, ale i to nie dało żadnego herbacianego efektu. Szkoda.
Pyszne rooibosyZobacz wszystkie
Herbata rooibos eggnog 50g
Herbata rooibos banan z czekoladą 50g
Herbata rooibos ananasowo cytrynowy sorbet 50g
Herbata rooibos Rooibos zielona 50g
Herbata rooibos pomarańcza naturalna 50g
Herbata rooibos tropikalna 50g
Youtube Czajnikowy.plWszystkie filmy
Poznaj produkty Czajnikowy.pl
Herbata czysta
179 Produkty
Herbata aromatyzowana
72 Produkty
Herbata zielona matcha
15 Produkty
Herbata czerwona pu-erh
6 Produkty
Herbata owocowa i ziołowa
85 Produkty
Yerba mate aromatyzowana
34 Produkty
Przeczytaj również
Herbata z masłem – właściwości
Herbata z masłem jest zdrowa i warto polecać jej picie. Nie tylko dostarcza nam ważnych[...]
sie
Garbniki w herbacie. Czym są garbniki?
Garbniki , nazywane także taninami, to substancje naturalnie występujące w roślinach, należące do grupypolifenoli (zawierają[...]
maj
Herbata w Indonezji
Indonezja to jeden z największych na świecie producentów herbaty i kawy. Swoje plantacje mają tu[...]
mar
Koronawirus z Wuhan (2019-nCoV) a herbata. Czy herbata jest bezpieczna?
Przez ostatnie tygodnie media żyją nowym groźnym wirusem, który pojawił się w Wuhan (Chiny). Obecnie[...]
1 Comments
sty
Glina z Yixing. Jak powstają czajniki z glinki
Glina Yixing to wyjątkowy rodzaj gliny służący do wyrobu ceramiki, a zwłaszcza utensyliów do parzenia[...]
paź
Co pije Tatar? Herbata Tatarska
Herbata Tatarska. Zagotować mleko (100 ml) i wodę (100 ml) w różnych naczyniach. Do gotującej[...]
wrz
Jak podawać herbatę w cukierni i kawiarni? Ceramika do lokalu gastronomicznego
Na rynku jest wiele rozwiązań podawania herbaty w lokalu gastronomicznym, jednak ze względu na sposób[...]
sty
Związki chemiczne w herbacie, polifenole, aminokwasy, enzymy, pigmenty, węglowodany, alkaloidy, minerały, substancje lotne
Najważniejszymi związkami w świeżych liściach herbaty odpowiedzialnymi za odpowiedni produkt końcowy są: polifenole, aminokwasy, enzymy,[...]
cze