Herbata z hibiskusa, hibiskus parzenie
Parzenie: 1 łyżka hibiskusa na 150 ml wody, woda o temperaturze 96*C, czas parzenia: 5-7 min.
ZAŁÓŻ KONTO, ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA RABATY
Iwan czaj to napój przygotowywany z liści wierzbówki kiprzycy. Nie jest to wbrew nazwie herbata,[...]
Smocze Źródło, Dragon's Well, Longjing, Smocza Studnia. Jest to jedna z najlepszych chińskich herbat zielonych,[...]
Vietnam Golden Tippy to herbata czarna pochodząca z północy kraju, a konkretnie z prowincji Ha[...]
W dniach 10-12 maja 2016 roku w Krakowie w hali Expo Kraków odbyły się targi[...]
Jakość to cecha, którą kierujemy się przy dokonywaniu wyborów w czasie zakupów niemalże wszystkiego. Często[...]
Połączenie kawy z surowym jajkiem i mlekiem skondensowanym, szczególną popularnością cieszy się w Wietnamie –[...]
Sencha to japońska herbata zielona produkowana obecnie także w Chinach. Jest najpopularniejszą zieloną herbatą dzięki[...]
Yerba Mate: Chimarrao. Brazylijska odmiana yerba mate o drobno mielonych liściach. Zawiera 70% listków i[...]
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.
Kto, do ciężkiego diabła, parzy sobie 150 ml? Jestem w domu, chcę sobie zaparzyć dzbanek, a nie trzy czwarte szklanki!
150ml to standardowa miara herbacianej filiżanki. Można wierzyć lub nie, ale istnieją ludzie, którzy piją herbatę w ten sposób:)