ZAŁÓŻ KONTO, ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA RABATY

Mleczny Oolong to bardzo wyjątkowo aromatyzowana herbata. Nie ma tutaj żadnych dodatków, aromatów i innych. Jej mleczny, śmietankowy smak zawdzięcza specjalnemu procesowi przygotowania, gdzie jeszcze przed zwijaniem liści, z pomocą pary, liście wchłaniają aromat mleka.

Smak mlecznego oolonga

Może was zaskoczę, ale jeśli nie lubicie herbaty z mlekiem to… Mleczny Oolong wam zasmakuje! Ta herbata nie ma nic wspólnego z czarną posłodzoną herbatą zalaną krowim mlekiem o której myślicie, gdy w jednym zdaniu pojawia się mleko i herbata.

Mleczny Oolong jest bardzo łagodny i delikatny w smaku, a przyjemny posmak mleka tylko dopełnia wrażenia. Subtelny orzechowy smak herbaty Oolong został tutaj wzbogacony o puszystą śmietankę.

Parzenie herbaty mleczny oolong

Herbatę Mleczny Oolong parzymy wodą w temperaturze 96°C i na filiżankę (150 ml) używamy 1 łyżeczki herbacianego suszu. Herbatę Mleczny Oolong parzymy ok. 3 minut i kolejne parzenia wydłużamy o kolejną 1 minutę (wyjątkiem jest drugie parzenie, którego lepiej nie wydłużać), możemy ją spokojnie parzyć i 4-5 razy – jest bardzo wydajna!

Herbata Mleczny Oolong opinie, test
Herbata Mleczny Oolong opinie, test
Herbata Mleczny Oolong opinie, test
Herbata Mleczny Oolong opinie, test

Pyszne rooibosyZobacz wszystkie

Youtube Czajnikowy.plWszystkie filmy

Poznaj produkty Czajnikowy.pl

Przeczytaj również

Tao Chińskiej Herbaty: recenzja książki, opinie

Tao Chińskiej Herbaty, przewodnik praktyczny i kulturalny, autorstwa Ling Yun (wydawnictwo Olesiejuk) to książka o[...]

Bodhidharma

Legenda głosi, że Bodhidharma miał problemy z zasypianiem w czasie całonocnych medytacji. Jako, że uważał[...]

Przepis na ciasto z Yerba mate, greeny z Yerba mate

Kolejny przysmak dla fanów Yerba Mate. Jak się okazuje, ostrokrzew paragwajski nadaje się nie tylko[...]

Najlepsza herbata na przeziębienie, herbata Aragorna Władca Pierścieni

Czosnek, świeża mięta, miód i imbir: oto przepis na najlepszą herbatę na przeziębienie prosto ze[...]

Do czego używano herbaty 2000 lat temu? Przepis na herbacianą zupę z cebulą

Herbata zielona, czosnek, cebula i sól: oto przepis na herbacianą zupę, którą robiono z herbaty[...]

3 akcesoria do parzenia herbaty, które warto mieć

W parzeniu herbaty, oprócz tradycyjnych czajników i czarek, mogą przydać się zdobycze techniki. Polecam osobiście[...]

Jak podawać herbatę w cukierni i kawiarni? Ceramika do lokalu gastronomicznego

Na rynku jest wiele rozwiązań podawania herbaty w lokalu gastronomicznym, jednak ze względu na sposób[...]

Herbata zielona Genmaicha, herbata z ryżem, popcornem; parzenie zielonej herbaty

Herbata zielona Genmaicha jest to herbata japońska, ale obecnie produkowana jest również w Chinach. Mai[...]

Dodaj komentarz

Powiadom o dostępności Proszę podać adres e-mail, który zostanie użyty tylko do poinformowania, że produkt wrócił do naszego magazynu.