Herbata Bio Chai Latte jak i podobne jej produkty przeżywają ostatnimi czasy rozkwit na naszym rynku. Takiego napoju Instant można napić się nie tylko w kawiarniach, ciastkarniach, ale także zakupić wielkie opakowanie proszku i zabrać je do domu.
Przygotowanie Herbaty Bio Chai Latte
Przepis jest bardzo prosty, wsypujemy 25 gramów proszku do kubka, zalewamy gorącą wodą, mieszamy i nasz mleczny napój herbaciany z cynamonem i cukrem gotowy. Skład i opakowanie może sugerować, że otrzymamy napój podobny do Masala Chai, czyli mieszankę orientalnych przypraw z czarną herbatą i mlekiem.
Smak Herbaty Bio Chai Latte
Rzeczywiście kolor, konsystencja a nawet zapach jest podobny, ale już smak bardzo słaby, lekko mleczny, nijaki. Tu należy zaznaczyć, że napój jest do przełknięcia, tzn. smakuje bardzo przyzwoicie. Nie wzbudza negatywnych emocji, szczególnie jeżeli nie mieliśmy okazji pić oryginalnej Masala Chai. Jest zdecydowanie mniej pikantny i wyrazisty.
Jeżeli natomiast mieliśmy w ustach Masala Chai, okaże się, że Herbata Bio Chai Latte nie ma najważniejszej jej cechy: delikatnej słodyczy i mlecznej łagodności, która przechodzi w imbirową, kardamonową, cynamonową pikantność.
Pyszne rooibosyZobacz wszystkie
Herbata rooibos eggnog 50g
Herbata rooibos banan z czekoladą 50g
Herbata rooibos ananasowo cytrynowy sorbet 50g
Herbata rooibos Rooibos zielona 50g
Herbata rooibos pomarańcza naturalna 50g
Herbata rooibos tropikalna 50g
Youtube Czajnikowy.plWszystkie filmy
Poznaj produkty Czajnikowy.pl
Herbata czysta
179 Produkty
Herbata aromatyzowana
72 Produkty
Herbata zielona matcha
15 Produkty
Herbata czerwona pu-erh
6 Produkty
Herbata owocowa i ziołowa
85 Produkty
Yerba mate aromatyzowana
34 Produkty
Przeczytaj również
Jak zrobić samemu napój izotoniczny i napój energetyzujący, przepis
Definicja jest prostsza niż mogłoby się wydawać. Jedno i drugie przeznaczone jest do picia w[...]
lip
Herbata żółta
Liście żółtej herbaty pochodzą z rośliny Camellia sinensis. Od innych herbat odróżnia je przede wszystkim[...]
kwi
Parzenie kawy a temperatura wody
Dobranie odpowiedniej temperatury wody jest istotnym czynnikiem wpływającym na smak i jakość naparu. Powszechnym błędem[...]
2 Comments
paź
Obróbka kawy: od ziarenka po filiżankę. Jak obróbka kawy wpływa na smak i jakość?
Od wieków wiedza na temat sposobu jej uzyskania z owoców krzewu kawowca, jak i proces[...]
lis
Goździki: właściwości, działanie. Dodatki do herbaty
Przede wszystkim goździki są antyseptyczne, więc pomagają przy różnego rodzaju infekcjach. Ponadto mają działanie przeciwbólowe,[...]
sty
Zbiory herbaty – kiedy?
W zależności od regionu geograficznego, zbiór herbaty odbywa się o różnych porach roku i ma[...]
wrz
Herbata Big-Active (Bio-Active) Czarna Yunnan z Pigwą, Oxalis Czarna Marmelo recenzja, opinie
Herbata Big-Active (Bio-Active) Czarna Yunnan z Pigwą VS Oxalis Czarna Marmelo
lip
Jak parzyć japońską herbatę zieloną? Przewodnik
Czy wiesz, że herbata zielona jest najpopularniejszą herbatą w Azji? Jest najczęściej pita wśród herbat[...]
cze